trainingen2

Tweedaagse Basistraining
Werken met ouders en kinderen in complexe (echt)scheidingssituaties
In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de zogenoemde ‘problematische scheidingen’. Parallel is er meer aanbod ontstaan van trainingen waarbij de focus ligt op het beter toerusten van professionals in het omgaan met conflictscheidingen. Zo is in de rapportage ‘Scheiden…..en de kinderen dan?’ van André Rouvoet de professionalisering en het beter toerusten van professionals met aandacht voor relatie- en scheidingsproblematiek één van de actielijnen.

Het bestuur van Ouderschap Blijft heeft aangegeven vanuit de opgebouwde kennis en ervaring hieraan een bijdrage te willen leveren middels het aanbieden van een basistraining. Uitgangspunt is dat afname mogelijk is zonder een verplichting tot lidmaatschap van de vereniging Ouderschap Blijft.

Inhoud
De inhoud van de training komt voort uit de expertise die binnen Ouderschap Blijft is opgebouwd. Deze basistraining dient als ondersteuning voor werkzaamheden in het ‘voorveld’, zowel de uitvoering als de samenwerking met teamleden en netwerkpartners. De training is onderverdeeld in de volgende vijf onderdelen:
- Positioneren als professional binnen de dynamiek van scheidingen
- Praktische en methodische vaardigheden in de begeleiding van ouders met scheidingsproblemen
- De richtlijn ‘Scheiding en problemen van jeugdigen’
- Juridische kaders
- Het scheidingsproces
- Casuïstiek
In deze tweedaagse training wisselen kennis overdracht en oefening elkaar af. De training heeft een interactief karakter waarin deelnemers worden gestimuleerd om het geleerde steeds te verbinden met hun dagelijkse praktijk. De training bestaat uit 13 contacturen en wordt afgerond met een reflectieopdracht van ongeveer twee uur.

Doelgroep
Professionals die in hun werk te maken krijgen met complexe scheidingen en/of een rol spelen in de aanpak van deze problematiek. Het gaat hierbij om professionals in wijkteams, maatschappelijk werkers, intern begeleiders van basisscholen of vervolgonderwijs, en/of medewerkers gezondheidscentra.

Doelstelling
De training heeft tot doel de deelnemers zowel theoretisch als praktisch te bekwamen in het omgaan met hulpvragen die samenhangen met (echt)scheidingsproblematiek. Tevens versterken zij hun persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden.

Meer informatie & aanmeldformulier
De trainers zijn Erik de Graaff en Lizette Eijsenga. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste nieuws