FRÉNK VAN DER LINDEN (DAGVOORZITTER)

foto spreker 2Frénk van der Linden (59), freelance journalist, werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Naast journalist is Frénk schrijver, heeft documentaires gemaakt en is bekend in de media onder andere van De Wereld Draait Door.
Ook leidt Frénk debatten en congressen. Hij is specifiek voor het congres ‘Bouw een brug’ gevraagd door zijn persoonlijke ervaring met scheidingsproblematiek. Vanuit die achtergrond is hij ook ambassadeur van VillaPinedo, platform voor kinderen van gescheiden ouders.

www logo png 5


ANDRÉ ROUVOET

foto sprekerAndré Rouvoet is een Nederlands bestuurder en voormalig politicus. In het kabinet-Balkenende IV was hij minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier. Op 23 februari 2010, na de val van dit kabinet, werd hij als demissionair minister tevens benoemd tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, tot 14 oktober 2010. Eerder was hij namens de ChristenUnie en de RPF lid van de Tweede Kamer. Op 29 april 2011 kondigde hij zijn vertrek uit de politiek aan en op 14 mei nam zijn partij. Daarna werd hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

In oktober 2012 werd hij aangewezen als voorzitter van de commissie die maatregelen moet opstellen om seksueel misbruik in de jeugdzorg tegen te gaan, op basis van de aanbevelingen van de commissie-Samson, die dit probleem in kaart heeft gebracht.

In september 2017 werd hij op voordracht van het kabinet-Rutte II aangesteld als voorzitter van het Platform Scheiden zonder schade (ook wel Platform Divorce Challenge genaamd), dat de opdracht kreeg met voorstellen te komen om de schade ten gevolge van vechtscheidingen te beperken. Op 22 februari 2018 presenteerde het platform zijn voorstellen, en tijdens dit congres komt hij met vernieuwende voorstellen.

www logo png 5    Logo 2C 21px TM 


MAURITS BARENDRECHT

foto 4

"Mensen hebben geen problemen met de wet. Ze zijn vast blijven zitten in ernstige problemen met andere mensen. Wanneer we gerechtigheid brengen, sluiten we ons aan bij hun zoektocht naar eerlijke, respectvolle oplossingen. Bepalend en effectief."

Maurits Barendrecht (1956) groeide op in Den Haag, de stad van vrede en gerechtigheid. Afgestudeerd aan de rechtenfaculteit in Leiden was hij een partner bij advocatenkantoor De Brauw. Daarna professor aan de Universiteit van Tilburg, waar hij leiding gaf aan een onderzoeksprogramma over justitiële behoeften.

Maurits begint ieder proces met het eind voor ogen. Wat zijn de eerlijke oplossingen die voor mensen werken? Als een rechtszaak niet werkt, moet het worden vervangen door betere processen. Het beste combineren met rechtbanken, bemiddeling en informele gerechtigheid; gebruik van technologie en bewijsmateriaal.

Nu, als Research Director bij HiiL, leidt Maurits teams die baanbrekende innovaties ontwikkelen, zoals een gedragscode voor de sector voor persoonlijk letsel en op feiten gebaseerde richtlijnen voor het leveren van rechtvaardigheid voor het gezin.

Andere voorbeelden zijn de - alom geprezen - online ondersteunde rechtvaardigheidsweg voor echtscheiding (Rechtwijzer) en de methode voor het meten van toegang tot justitie (nu een succesvolle HiiL-service).

www logo png 5    Logo 2C 21px TM


MARSHA PINEDO

foto spreker 3Marsha Pinedo behoeft geen introductie. Als kindertherapeute is Marsha oprichter van Villa Pinedo. Villa Pinedo is dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Marsha heeft ruim 40 jaar ervaring met gescheiden ouders.

www logo png 5       Logo 2C 21px TM

 

  


ANNEMARIE PROFITTLICH

foto spreker 5Als bestuurder van Entrea Lindenhout is Annemarie Profittlich dagelijks bezig met processen rond de zorg voor jeugd. Vanuit haar bevlogenheid is ze ook één van de toonaangevende bestuursleden van Ouderschap Blijft, met als visie om de hoeveelheid conflictscheidingen te verlagen en het kind centraal te stellen in iedere scheiding waardoor de negatieve effecten zoveel mogelijk beperkt worden. 

Annemarie is één van de initiators van het congres 'Bouw een brug'.

Logo 2C 21px TM