180328 andrerouvoetvierkantNu er met de presentatie van de rapportage 'Scheiden... en de kinderen dan?' op 22 februari jl. een einde is gekomen aan mijn opdracht, wil ik u heel hartelijk bedanken voor uw bijdrage. Ik herhaal wat ik schreef in het Voorwoord: bedankt dat u ons heeft gediend met uw kennis, expertise én persoonlijke ervaringen.

In alle bescheidenheid meen ik dat we met ons werk impact hebben gemaakt en echt iets betekend hebben voor dit weerbarstige vraagstuk en voor de mensen die met de gevolgen ervan geconfronteerd worden.

De rapportage ligt nu bij de twee ministers én bij de Tweede Kamer. Ik kijk met veel belangstelling uit naar de manier waarop alles opgepakt gaat worden en een vervolg krijgt. Ik weet dat er op en tussen de ministeries actief nagedacht wordt over de vormgeving van het vervolg. In april zullen de ministers de Kamer nader inhoudelijk informeren over hun standpunt over de rapportage en de acties en over de uitvoering daarvan.

Hierbij vindt u de link naar de rapportage en de brief van de bewindspersonen aan de Tweede Kamer en twee linkjes naar de tv-uitzendingen van Jinek en Jacobine op Zondag.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/02/22/het-kan-en-moet-beter-bij-scheidingen-omwille-van-het-kind
https://www.kro-ncrv.nl/jacobineopzondag/seizoenen/seizoen-2018/hoe-beperken-we-de-schade-voor-kinderen-bij-een-vechtscheiding
http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/425592/Jinek.html

Hartelijke groet,
André Rouvoet

Laatste nieuws