altraWerk jij vraaggericht, bemiddelend, oplossingsgericht en stel jij het kind centraal? Ben jij in staat om scheidende ouders nieuwe communicatiepatronen aan te leren en te komen tot nieuwe en duidelijke afspraken in belang van het kind? Vind je afwisseling in je werk belangrijk en ben je in staat om op elk niveau te kunnen communiceren? Dan is de rol van bemiddelaar / contactbegeleider bij Ouderschap Blijft bij Altra jou op het lijf geschreven!

Wat ga je doen?
Ouderschap Blijft is een specifieke methodiek van maximaal 9 maanden voor bemiddeling en omgang gericht op ouders in een complexe scheiding en hun kind(eren).

Als bemiddelaar bied je ouders de gelegenheid om het gedeelde ouderschap te reorganiseren. Het kind staat centraal net zoals de blijvende rol en verantwoordelijkheid van de ouders. Het traject wordt gefaseerd vorm gegeven waarbij aandacht wordt besteed aan o.a. communicatiepatronen en de scheidingsmelding, om vervolgens te komen tot het maken van nieuwe afspraken. De contactbegeleiding kent in principe een frequentie van 5 x waarin het kind centraal staat evenals de eigen kracht van de ouder. Ouderschap Blijft wordt vanuit verscheidene kaders ingezet: vrijwillig, als gevolg van een OTS, maar ook op advies van een gerechtelijke (echtscheiding)procedure.

Naast het werken als bemiddelaar en omgangsbegeleider neem je initiatief in de inhoudelijke en zakelijke doorontwikkeling van het algehele aanbod rondom de portefeuille complexe scheidingen. Je bewerkt actief de markt en informeert en presenteert Ouderschap Blijft aan externe partijen zoals het Ouder en Kind Team, Samen Doen Team en advocatenkantoren.

Klik hier voor de vacature

Laatste nieuws