Samenwerking in de jeugdzorg is belangrijk. Jeugdzorgorganisaties werken samen met scholen, huisartsen en gemeentes, om problemen bij kinderen, jongeren en gezinnen goed af te stemmen. Bij veel kinderen die in de jeugdhulp terechtkomen, is echtscheidingsproblematiek aan de orde. Vandaar ook dat tijdig signaleren en verwijzen in geval van scheidingen enorm belangrijk is.

Specialistische hulp in de regio
Ouderschap Blijft traint specialistische medewerkers van tal van aangesloten Jeugdzorgorganisaties in de methodiek rond complexe echtscheidingen. Wil je doorverwijzen naar specialistische hulp in jouw regio? Dan kun je direct contact opnemen met een erkende Ouderschap Blijft organisatie.

Introductietraining voor verwijzers
De tweedaagse introductietraining van Ouderschap Blijft is speciaal bedoeld voor degene die regelmatig in aanraking komen met gezinnen in complexe scheidingssituaties, maar geen specialistische hulp verlenen. Werk je bijvoorbeeld als ambulant hulpverlener, in een sociaal wijkteam of als professional op een school? Dan is deze training wat voor jou. Meer info Introductietraining.