Aanmeldformulier kennisplatform

Je kan je hier aanmelden om abonnee te worden van het kennisplatform à €75,- per jaar.
Om deelnemer te worden aan het platform kan je je aanmelden voor de methodiektraining.

Over de stichting

Oorsprong
Vijf instellingen voor jeugdhulp namen in 2010 samen met het Nederlands Jeugdinstituut het initiatief om hun kennis en ervaringen omtrent hulp bij scheiding bij elkaar te brengen. Dit resulteerde in de methodiekhandleiding Ouderschap Blijft. Om de methodiek te verspreiden, te ontwikkelen en te onderzoeken, hebben betrokken organisaties destijds een vereniging opgericht onder dezelfde naam.
De naam Ouderschap Blijft verwijst naar de visie van de interventie: ook al zijn ouders als partners niet meer samen, zij blijven altijd samen ouders.

Doorontwikkeling via kennisplatform
Vanaf 1 januari 2023 zijn alle activiteiten van Ouderschap Blijft voortgezet in een stichting zonder winstoogmerk. Het doel van de stichting is het bevorderen van hulpverlening binnen het werkveld van complexe scheidingen door ontwikkeling en kennisdeling via het kennisplatform Complexe Scheidingen. Dit doen we in ieder geval door de methodiek, de methodiektraining en een introductietraining. Daarnaast bieden we verdiepende onderwerpen aan. Deze kennis delen we onder meer via webinars, intervisie, praktische trainingen, oefendagen en e-learnings. Lees meer over de mogelijkheden van het kennisplatform.

De meest recente ontwikkelingen delen we via onze LinkedIn pagina. Ben jij geïnteresseerd? Volg ons dan.